Op 9 december vond in Loods 13 in het Rensenpark de afsluitende avond plaats van Orange the World. Het was meteen ook de afsluitende landelijke bijeenkomst van Orange the World met de aanwezigheid van Marije Cornelissen, directeur van UN Women Nederland. Zij hield een speech die gericht was op bewustwording van de omvang die geweld tegen vrouwen in de wereld heeft. Ze tekende daarna samen met wethouder Guido Rink de Safe Streets overeenkomst. Daarmee verbindt Emmen zich aan de actie tegen straatintimidatie en geweld in het uitgaansleven. In 2017 werd de motie Safe Streets aangenomen. Het was een initiatief van GroenLinks; de motie werd ingediend samen met D’66 en unaniem aangenomen.

Op 25 november, de dag tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, startte Orange Emmen met een Orange Walk vanaf het Raadhuisplein. Wethouder Guido Rink van Emancipatie hield een speech bij het oranje uitgelichte Atlastheater en leidde de Orange Walk langs de oranje Grote Kerk naar het Rensenpark. Daar was Orange Emmen te gast bij het Noorderlicht Festival en was er een cultureel programma met muziek, gedichten en verhalen.

De organisatie van Orange Emmen werd opgepakt door GroenLinks en de Soroptimistenclub Emmen. Met een budget van €0 had dat nogal wat voeten in de aarde, maar de krachtige Facebook campagne kostte niks en gelukkig sprong de gemeente wat bij en kwam er ook een financiële bijdrage van de EOP Centrum.

Er zijn alweer allerlei plannen om ook in 2020 in Emmen mee te doen met Orange the World. De 16 Days of Action waarin wereldwijd gebouwen en andere opvallende zaken oranje worden verlicht. Oranje als de kleur van de dageraad van een wereld zonder geweld tegen vrouwen.