GroenLinks Zuidoost Drenthe staat in de startblokken!

In maart 2018 zijn de Gemeenteraadsverkiezingen. Dat is nog een behoorlijk eind weg, maar GroenLinks is stevig van plan om een goed resultaat neer te zetten bij die verkiezingen.

De voorbereidingen zijn al op gang: er is een werkgroep gevormd die zich buigt over het verkiezingsprogramma en binnenkort worden de GroenLinksleden in Zuidoost Drenthe benaderd met de vraag of ze zich kandidaat willen stellen. Dat is natuurlijk een spannende zaak, waar mensen goed over na willen denken. Om daar vorm aan te geven wordt door het bestuur een profielschets vastgesteld die erop gericht is om een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van wat er van je verwacht wordt als raadslid. De bedoeling is uiteraard om capabele kandidaten op de kieslijst te krijgen. Daarnaast wordt een kiescommissie ingesteld die met de aspirant kandidaten gaat praten over hun ervaring, hun talenten en uiteraard over hun gedachten hoe de ideeën van GroenLinks het beste uitgedragen kunnen worden.

En dan de campagne! Ook daarvoor is al een werkgroep in het leven geroepen die GroenLinks zo goed mogelijk zichtbaar wil maken tijdens verkiezingsmarkten en andere bijeenkomsten, maar die ook samen met vrijwilligers gaat flyeren en canvassen. GroenLinks is goed in het bedenken van ludieke acties; bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 hebben we zakjes hennepzaad uitgedeeld in het centrum van Emmen. Vooral jongeren waren daar reuze in geïnteresseerd, waarschijnlijk kregen ze pas later door dat het zaad alleen geschikt was om planten voor touw mee te kweken. Daar kun je niet high van worden. Tegelijk kreeg GroenLinks wel veel publiciteit met deze actie: we haalden het journaal van TV Drenthe ermee en iemand wilde ons zelfs aanklagen omdat we jongeren ermee op het slechte pad zouden brengen. We hadden in ieder geval ons idee dat wietproductie gelegaliseerd moet worden over het voetlicht gebracht.

We hebben er geweldig veel zin in om een krachtige campagne te voeren! Ons raadslid Bernadette van der Woude en commissielid Hank van der Vaart kunnen prima wat versterking gebruiken en gezien de getallen bij de recente Tweede Kamerverkiezingen moet dat kunnen. Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in 2016 haalde GroenLinks 700 stemmen en nu 4000! De PVV werd in Emmen de grootste partij, maar wij hopen een goed tegenwicht te bieden met ons positieve geluid, gericht op een eerlijke groene samenleving waarin ieder mens meetelt en tot zijn recht komt.

Wil je meedoen om GroenLinks sterk te maken in Emmen, Coevorden of Borger-Odoorn: maak een afspraak via een van de onderstaande telefoonnummers en kom kennismaken!

Joke Bakker, voorzitter GroenLinks Zuidoost Drenthe
Tel: 06 30506598

Dirkje Scholte, fractiemedewerker GroenLinks Emmen
Tel: 06 81132373