GroenLinks Emmen tegen meer ondergronds parkeren

Op donderdag 26 maart wordt in de raadsvergadering een besluit genomen over het Willinkplein-Zuid. Het college wil de parkeergarage uitbreiden met 232 plaatsen en ook nog 210 parkeerplaatsen boven de grond aanleggen. Een slecht idee!

Elke parkeerplaats in een parkeergarage kost circa 30.000 euro. Dat betekent dat 232 plaatsen ons als gemeenschap tussen 6 en 7 miljoen kosten. Volgens de fractie van GroenLinks kan dit geld beter besteed worden aan het verbeteren van openbaar vervoer naar en van het centrum  van Emmen.

 

Het kan haast niet anders dan dat de kosten van ondergronds parkeren ook in de parkeertarieven teruggevonden zullen worden. Op de een of andere manier moeten de kosten terugverdiend worden. Vorig jaar was er bij de parkeerexploitatie al een tekort vanwege een te lage bezettingsgraad van de bestaande parkeerplaatsen. GroenLinks ziet dat alleen maar toenemen met deze plannen.

In veel gemeenten wordt gediscussieerd over de hoogte van de parkeertarieven. Winkeliers willen die het liefst zo laag mogelijk houden of ijveren voor gratis parkeren. Op die manier willen ze de slag met de webwinkels aangaan.

 

Als de trend doorzet dat mensen auto’s gaan delen en als ook de brandstofprijzen weer gaan stijgen dan lijkt het investeren in dure ondergrondse parkeerplaatsen een slecht idee.