Bezoek van burgemeester Eric van Oosterhout

Op 30 mei werden het bestuur van GroenLinks Zuidoost Drenthe en de fractie van GroenLinks Emmen vereerd met een bezoek van onze nieuwe burgemeester.

Na een voorstelrondje vertelde hij dat hij zich prima thuis voelt in Emmen, hij is blij dat hij de kans kreeg om Cees Bijl op te volgen.
We lieten een fotocompilatie zien, zodat de burgemeester een globaal beeld kreeg van onze acties en werkbezoeken en er ontstond een levendig gesprek over zaken die belangrijk zijn voor GroenLinks.
We probeerden bijvoorbeeld hem te verlokken tot een uitspraak over legalisering van de hennepteelt. Dat lukte niet helemaal, al liet hij wel merken dat hij met een open mind wil kijken naar alles wat er op zijn pad komt.
Hij benoemde zelf de armoedeval, die in onze gemeente een belangrijke rol speelt, als een van de zaken die hij wil aanpakken. Op 25 september komt de “Alliantie van Kracht” in het Atlastheater bij elkaar om met allerlei betrokken instanties en politieke partijen samen te proberen tot een aanpak te komen die echt werkt. GroenLinks is graag van de partij!
Hij liet weten dat hij in ieder geval een burgemeester wil zijn die aanspreekbaar is voor iedereen; hij bezoekt allerlei activiteiten die in Emmen worden georganiseerd.
Tot slot wil hij graag van de partij zijn als GroenLinks weer een Politiek Café organiseert. Ons Politiek Café in januari over leven met een beperking had hij ook graag bezocht, maar omdat hij toen nog niet was beëdigd kon dat niet.
Al met al liep het bezoek uit van het geplande halfuur tot een uur en een kwartier en aan het eind liet de burgemeester een visitekaartje achter zodat we hem kunnen bellen of e-mailen als GroenLinks iets met hem wil delen of overleggen.