Bernadette van der Woude

Fractievoorzitter

Geboren en getogen in de uiterste top  van Noord Holland Den Helder, net achter het strand.

Op  mijn 15e samen met mijn moeder richting Emmen gegaan. Een grote overgang voor een tiener.
Ik vertrok na een paar jaar dan ook naar Amsterdam.  Inmiddels ben ik alweer ruim 20 jaar terug in Emmen. Al zal ik altijd een jutter blijven, ik kan wel zeggen dat ik me daarnaast ook een trotse Emmenaar voel! Ook als thuisbasis voor mijn 2 kinderen een fijne plek om te wonen.

Ik geniet van de ruimte, gemoedelijke sfeer en tegelijkertijd wereldse uitstraling van bijvoorbeeld ons prachtige Centrumplein. Bron van bruisende activiteiten en gezelligheid. 

Als kind was ik al betrokken bij de samenleving en was ik strijdlustig waar het om onrecht en het milieu ging. Mijn ouders waren beide actief in de Helderse politiek. Van hen heb ik meegekregen dat elke stem belangrijk is, en voor je visie te staan. Ook tegen de stroom in.

Hier in Emmen zijn er nog de nodige stappen te zetten. Op het gebied van duurzaamheid en sociale zaken kan GroenLinks zeker een positieve bijdrage leveren.

Het eigen geluid van GroenLinks, met daarbij de ambitie om daadwerkelijk wat te bereiken maakt ons meer dan alleen een luis in de pels.

De afgelopen jaren hebben we bewezen dat ook een kleinere partij een verschil kan maken.
Wat niet wegneemt dat meer zetels zeker ook mooi zouden zijn. Dan zou ons geluid nog meer doorklinken!

Ik zal me onverminderd blijven inzetten om onze GroenLinkse visie uit te dragen, en mijn steentje bij dragen aan een groen, sociaal en tolerant Emmen.