Onderstaande vragen heeft GroenLinks ingediend voor de digitale raadsvergadering van 30 april.

BUURTSUPPORT FAILLIET.

Ondanks pogingen om het te voorkomen is Buurtsupport Emmen op 24 maart failliet verklaard. Bij Buurtsupport werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het werken bij Buurtsupport geeft hen een waardevolle invulling van de dag en het gevoel dat ze meetellen.
GroenLinks maakt zich zorgen over de toekomst van de deelnemers aan Buurtsupport. De EMCO wil 240 van hen opnemen in de organisatie, maar lukt dat echt? Vallen er geen mensen tussen wal en schip?
Het personeel van Buurtsupport is een voorrangspositie bij zowel Menso als Emco toegezegd tot 1-1-2022. En daarna? Zijn ze dan vogelvrij?
Onder de mensen die werkten bij Buurtsupport is ook een aantal met een arbeidscontract via een banenafspraakbaan. Wat gebeurt er met deze kwetsbare groep?

 

GEEN HUISUITZETTINGEN

GroenLinks wil graag weten of de gemeente actief in contact staat met de woningcorporaties om te zorgen deze de huisuitzettingen inderdaad opschorten.

 

KWETSBARE GROEPEN

Tot slot vragen wij het college of zij extra aandacht hebben voor mensen op het AZC, waar mensen over het algemeen in een zeer kleine leefruimte zitten, en voor de daklozen in onze gemeente. Zorgt het college dat ook deze groepen de nodige bescherming krijgen?

 

In deze coronatijd is het van groot belang dat juist de kwetsbaarste groepen zich gesteund voelen, zij hebben het extra moeilijk.